De perzische kat

Verzorging: Een Pers moet meerdere malen per week of soms dagelijks geborsteld worden om vervilting te voorkomen, vervilting kan zorgen voor huidproblemen, dit doe je met een grove, fijne kam en een borstel, bij voorkeur geen plastic daar wordt de vacht statisch van. Wanneer nodig is kun je de ogen met een watje en gekookt water schoon maken. Geef bij voorkeur een brok van goede kwaliteit één die helpt met het voorkomen van haarballen. wij geven als droge brok Royale canin indoor long hair en natvoer van Hills.

 

Karkater: Persen zijn van nature rustige dieren zijn graag bij je in de buurt en kunnen echte schoot katten zijn, sommige Persen zijn ook erg op hun zelf en zijn tevreden met een aai over hun bol. Niet alle Persen zijn speels de ene meer als de andere. Ze kunnen goed met andere huisdieren en kinderen, mits de kinderen opvoeding hebben gehad en weten dat een kat geen speelgoed is!!   

 

Huisvesting: Een Pers is echt een binnen kat. een tuin of een binnenplaats/balkon is wel wenselijk, onze katten lopen vrij los in de tuin wel onder toezicht van ons, wij willen absoluut niet dat ze in contact komen met katten van buitenaf, en daarbij laat je ze los op straat lopen zonder toezicht is de kans vele maler groter dat de kat ziektes op loopt en een Pers wordt eerder van straat geplukt door een derde dan een straatkat. Binnenshuis is een knappe krabpaal en speelgoed belangrijk om verveling te voorkomen. Een ruime kattenbak is ook aan te bevelen. Plekje om hun eigen terug te trekken indien ze daar behoefte aan hebben. Bij ons hebben ze een 3 verdiepingen tot hun beschikking , maar dat zal niet mogelijk zijn voor sommige katten ouders en dat is ook zeker geen vereiste meer een extra luxe.