De perzische kat

Verzorging: Een Pers moet meerdere malen per week of soms dagelijks geborsteld worden om vervilting te voorkomen, vervilting kan zorgen voor huidproblemen, dit doe je met een grove, fijne kam en een borstel, bij voorkeur geen plastic daar wordt de vacht statisch van. Wanneer nodig is kun je de ogen met een watje en gekookt water schoon maken. Geef bij voorkeur een brok van goede kwaliteit één die helpt met het voorkomen van haarballen. wij geven als droge brok Royale canin indoor long hair en natvoer van Hills.

 

Karkater: Persen zijn van nature rustige dieren zijn graag bij je in de buurt en kunnen echte schoot katten zijn, sommige Persen zijn ook erg op hun zelf en zijn tevreden met een aai over hun bol. Niet alle Persen zijn speels de ene meer als de andere. Ze kunnen goed met andere huisdieren en kinderen, mits de kinderen opvoeding hebben gehad en weten dat een kat geen speelgoed is!!   

 

Huisvesting: Een Pers is echt een binnen kat. een tuin of een binnenplaats/balkon is wel wenselijk, onze katten lopen vrij los in de tuin wel onder toezicht van ons, wij willen absoluut niet dat ze in contact komen met katten van buitenaf, en daarbij laat je ze los op straat lopen zonder toezicht is de kans vele maler groter dat de kat ziektes op loopt en een Pers wordt eerder van straat geplukt door een derde dan een straatkat. Binnenshuis is een knappe krabpaal en speelgoed belangrijk om verveling te voorkomen. Een ruime kattenbak is ook aan te bevelen. Plekje om hun eigen terug te trekken indien ze daar behoefte aan hebben. Bij ons hebben ze drie verdiepingen tot hun beschikking , maar dat zal niet mogelijk zijn voor sommige katten ouders en dat is ook zeker geen vereiste meer een extra luxe. ook beschikken onze katten over een eigen kamer van 4m bij 3 meter waar ze vrij in en uit kunnen lopen, met een grote krappaal en verdere speeltjes. 

 

 

 

Wat wij verwachten: Zodra er wordt besloten om voor onze cattery te kiezen zal er eerst gecommuniceerd worden via de mail, wij hopen dat de mensen die kiezen voor een Perzische kat er goed over na hebben gedacht en het niet in een opwelling beslissen, het zijn hele mooie dieren maar hebben wel echt onderhoudt nodig denk er goed over na  of je hier wel tijd en altijd zin in heb, en het is niet alleen de vacht maar ook de rest wat er bij komt kijken kattenbak en noem het maar op als je daar allemaal goed over na heb gedacht en je er echt voor wil gaan en wij een nestje beschikbaar hebben nodigen we je uit voor een kennismaking 's gesprek om te kijken of er van beide kanten een goed gevoel is. Wij willen absoluut dat onze kittens een gouden mandje krijgen met liefdevol en zorgzaam personeel.